21 Şubat 2009 Cumartesi

Aslan Kral'ın Oğlu Leo - The Story Of Leo

Tür : Çocuk / Animasyon / Çizgi Film
Gösterim Tarihi : 19 Eylül 2008
Yönetmen : Mario Cambi
Senaryo : Orietta Borgia
Görüntü Yönetmeni : Marco Carosi
Yapım : 2004, İtalya

Seslendirenler : Neri Marcoré (Leo) , Carlo Conti (Zanco) , Leo Gullotta (Cobo) , Simona Marchini (Anne Fil)
Aslan Kral'ın oğlu Leo, vejeteryan bir aslan olduğundan arkadaşları tarafından dışlanır ve gruptan afaroz edilir. Genç aslan, bir gün güzel bir dul kraliçe olan fil Avoria ile karşılaşır.

Avoria farklı kuyrukları olan iki fil doğurmuştur ve tek amacı fil sürüsünün kralı olmak için onunla evlenmek isteyen fil Zanco tarafından yargılanacaktır.

Fillere babalık yapmak zorunda kalan Leo, onların açlıktan ölmesini engellemek için efsanevi Süt Göl'ünü bulmak amacıyla yola dökülür ve yol boyunca arkadaşlar edinir. Yolculukları sırasında büyük zorluklarla da karşılaşan bu grup acaba mutlu sona erişecek midir?

Aramızda Casus Var - Burn After Reading

Tür : Komedi / Suç
Gösterim Tarihi : 28 Kasım 2008
Yönetmen : Ethan Coen , Joel Coen
Senaryo : Joel Coen , Ethan Coen
Görüntü Yönetmeni : Emmanuel Lubezki
Müzik : Carter Burwell
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Brad Pitt (Chad Feldheimer) , George Clooney (Harry Pfarrer) , Tilda Swinton (Katie Cox) , John Malkovich (Osbourne Cox) , Richard Jenkins (Ted Treffon) , Frances McDormand (Linda Litzke) , J.K. Simmons
Alkolik olduğu gerekçesiyle CIA'deki işinden kovulan emekli ajan Ozzie Cox, intikam almak için bildiği gizli bilgileri bir cd'ye kaydeder.

Cox'un boşanmanın eşiğinde olduğu eşi Katie, cd'yi çalar ve gittiği spor salonunda unutur. Salonda çalıştırıcı olan Chad ve aynı yerde yönetici olarak çalışan Linda, Chad'in tesadüfen bulduğu cd ile Cox'a şantaj yapmaya başlarlar. İşin içine bir de Katie'nin birlikte olduğu federal ajan Harry girince olaylar daha karmaşık bir hâl alır.

İhtiyarlara Yer Yok ile en iyi yönetmen heykelciğine ulaşan Coen Kardeşler'in kara-komedi olan yeni filmi Burn After Reading'in prömiyeri Ağustos ayında Venedik Film Festivali'nde yapıldı. Hafif ama eğlenceli ve zekice bir komedi.

Alacakaranlık - Twilight


Tür : Gerilim / Romantik / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 16 Ocak 2009
Yönetmen : Catherine Hardwicke
Senaryo : Melissa Rosenberg , Stephenie Meyer (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Elliot Davis
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Kristen Stewart (Isabella Swan) , Robert Pattinson (Edward Cullen) , Taylor Lautner (Jacob Black) , Michael Welch (Mike Newton) , Nikki Reed (Rosalie Hale) , Cam Gigandet (James) , Justin Chon (Eric Yorkie)
Annesiyle birlikte Phoenix’te yaşayan Isabelle “Bella” Swan, annesinin başka bir adamla evlenmesi üzerine babasının yanına Washington’ın Fork kasabasına taşınır. Edward ise, küçük kasabasında yıllardan beri ailesiyle yaşayan bir vampirdir. Uzun süre vampir kimliklerini saklamış olan aile, insan kanı içmeden, insanlara zarar vermeden sakin bir hayat sürmektedirler.

Yeni başladığı okulunda tanıştığı Edward’a aşık olan Bella, bir süre sonra Edward’ın vampir olduğunu öğrenmesine rağmen ondan vazgeçemez. İkili arasında tehlikeli ve tutkulu bir ilişki başlar. Çok geçmeden ortaya çıkan Cullens Ailesi’nin düşmanları Edward’ın zayıf noktasına saldıracaktır, yani Bella’ya..

Vampir klişelerinden arındırılmış bir hikaye sunan Stephenie Meyer’ın dünya çapında çok satmış romanı Twilight serisinin ilk kitabından uyarlanan film, hayranları tarafından merakla bekleniyor. Filmin başarısına göre, serinin ikinci ve üçüncü kitapları New Moon ve Eclipse de beyazperdeye aktarılacak. Stephenie Meyer ise şu sıralar 4. Kitabı yazmakla meşgul.

Niko: Yıldızlara Yolculuk - Niko - Lentäjän poika


Tür : Macera / Animasyon / Aile
Gösterim Tarihi : 20 Şubat 2009
Yönetmen : Michael Hegner , Kari Juusonen
Senaryo : Hannu Tuomainen , Marteinn Thorisson , Mark Hodkinson
Yapım : 2008, Finlandiya / Danimarka / Almanya / İrlanda , 80 dk.
Bir ren geyiği olan Niko, babasının Noel Baba'nın geyiklerinden biri olduğunu öğrenir. Bu sevimli ren geyiğinin en büyük hayali babası gibi uçmaktır ve bunu yapabilmek için babasını, Noel Baba'yı ve diğer uçan geyiklerini aramaya başlar.

Fakat yolda kötü kurtlar vardır ve onlara yakalanmamak için sincap Julius ve Wilma ile birlikte büyük bir macera yaşarlar.

İskandinav ülkelerinin Buz Devri olarak kabul edilen Niko: Yıldızlara Yolculuk, eğlenceli bir animasyon.

Havar

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 20 Şubat 2009
Yönetmen : Mehmet Güleryüz
Senaryo : Feza Sınar
Görüntü Yönetmeni : Sadık İncesu
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Çiçek Tekdemir , Mervan İlten , Abdullah Tarhan , Ramazan Itır , Ayşe Ersöz , Edip Doğan , Dilan Girti
Çevrede dönen dedikodular yüzünden bir genç kızın babasıyla arasında gelişen kurban-cellat ilişkisinin serüveni.

Projenin özelliği ise sürekli “namus cinayeti” ve “genç kız” intiharları ilişkisiyle Türkiye’nin gündemine gelen Batman ve civarındaki yerli halkın projede oyuncu olarak yer alması.

Böylece intiharlarıyla gündeme gelen Batman'lı genç kızlar kamera karşısında yer alıyorlar. Yönetmen bu idealini gerçekleştirmek için defalarca yöreye gidip gelmiş.

Bir Alışverişkoliğin İtirafları - Confessions of a Shopaholic

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 20 Şubat 2009
Yönetmen : P.J. Hogan
Senaryo : Tracey Jackson , Tim Firth , Kayla Alpert , Sophie Kinsella (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Jo Willems
Yapım : 2009, ABD

Oyuncular

Isla Fisher (Rebecca Bloomwood) , Hugh Dancy (Luke Brandon) , Krysten Ritter (Suze) , Joan Cusack (Jane Bloomwood) , John Goodman (Graham Bloomwood)
Rebecca Bloomwood, New York’lu neşeli bir kızdır. En iyi yaptığı şeyse; alışveriştir. Hayali ise sürekli takip ettiği moda dergisinde çalışmaktır, fakat derginin içine adımını dahi atamaz.

Ama sonunda bu dileğine yaklaşır, aynı yayın grubundan olan bir finans dergisinde bir köşe kapmıştır. Bu köşenin konusuysa az parayla çok alışveriştir. Fakat bu konu onun için gerçekten zordur.

Finans dergisinde okurlara hesaplı para harcama (az parayla çok alışveriş) öğütleri veren ama aslında uslanmaz bir alışverişkolik olan Rebecca Bloomwood rolünü “Wedding Crashers” ve “Definitely, Maybe”nin güzel yıldızı Isla Fisher’ın oynadığı filmde finans dergisi editörü Luke Brandon rolünde Hugh Dancy kamera karşısına geçti.

In Bruges


Tür : Komedi / Dram / Suç
Yönetmen : Martin McDonagh
Senaryo : Martin McDonagh
Görüntü Yönetmeni : Eigil Bryld
Müzik : Carter Burwell
Yapım : 2008, İngiltere / Belçika , 107 dk.

Oyuncular

Elizabeth Berrington (Natalie) , Brendan Gleeson (Ken) , Ralph Fiennes (Harry Waters) , Colin Farrell (Ray) , Eric Godon (Yuri) , Clémence Poésy (Chloë)
İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika'nın romantik şehri Brugge'a tatile yollanırlar.

Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray'i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.

Fragmanı eğlencelik bir aksiyon filmi vaadetse de, film aynı zamanda son derece dramatik bir hikaye de sunuyor. Aynı zamanda 2008 Golden Trailer’da iki adaylığı ve bir ödülü bulunmakta.
Facebook
Technorati
Del.icio.us
Digg
Bu sayfada yer alan tüm metinler ve diğer içerik özgündür ve MYNET A.Ş.’ye aittir. Kısmen de olsa hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet, vs) izinsiz kullanılamaz. - Kısıtlamalar için tıklayın.

Il y a longtemps que je t'aime

Tür : Dram / Gizem
Yönetmen : Philippe Claudel
Senaryo : Philippe Claudel
Görüntü Yönetmeni : Jérôme Alméras
Müzik : Jean-Louis Aubert
Yapım : 2008, Fransa / Almanya , 115 dk.

Oyuncular

Kristin Scott Thomas (Juliette Fontaine) , Elsa Zylberstein (Lea) , Serge Hazanavicius (Luc) , Laurent Grévill (Michel) , Frédéric Pierrot (Faure)
15 yılını hapiste geçiren, sessiz ve düşünceli Juliette, özgürlüğüne kavuştuktan sonra yıllardır görmediği kız kardeşinin yanına yerleşir. Fakat hem hapis yılları hem de içeri girmesine neden olan trajik olay herkesten gizlenir.

Bu durum Juliette'in gerilmesine neden olsa da, hem ailesinin desteği hem de kendisine yaklaşmak isteyen bir adam hayata adapte olmasında yardımcı olur.

2008'in en önemli filmleri arasında bulunduğunu söyleyebileceğimiz Il y a longtemps que je t'aime, başroldeki Kristin Scott Thomas'ın oldukça etkileyici performansı ile unutulmaz bir deneyime dönüşüyor.

Il Divo

Tür : Dram / Biyografi / Tarihi
Yönetmen : Paolo Sorrentino
Senaryo : Paolo Sorrentino
Görüntü Yönetmeni : Luca Bigazzi
Müzik : Teho Teardo
Yapım : 2008, İtalya / Fransa , 110 dk.

Oyuncular

Toni Servillo (Giulio Andreotti) , Anna Bonaiuto (Livia Danese) , Piera Degli Esposti (Signora Enea) , Paolo Graziosi (Aldo Moro)
İtalyan politikacı Giulio Andreotti'nin tartışmalarla dolu yaşamından yola çıkılarak hazırlandı. Özellikle de ülkenin yedi defa başkanlığını yapan siyasetçinin mafyayla olan bağlantısına yer veriliyor.

İtalyan sinemacılar son yıllarda politikaya filmlerinde daha çok yer veriyorlar. Il Divo bu politik hareketin beyazperdedeki en cesur çıkışlarından biri olarak kabul ediliyor. Öte yandan filmin son derece stilize bir çalışma olduğunu da eklemek lazım.

Igor

Tür : Animasyon / Komedi
Yönetmen : Anthony Leondis
Senaryo : Chris McKenna
Yapım : 2008, ABD / Fransa , 87 dk.

Seslendirenler : John Cusack ( Igor) , Myleene Klass ( Dr. Holzwurm) , Robin Walsh ( Dr. Holzwurm s Igor) , Matt McKenna ( Dr. Herzschlag) , John Cleese ( Dr. Glickenstein) , Steve Buscemi ( Scamper)

Malaria’da ya önemli birisindir ya da hiç kimsesindir. En önemli kişiler kötü bilim adamlarıdır ve hiç kimseler de onların sadık olan kambur asistanlarıdır, ama onlardan bir tanesi bir gün herşeyi değiştirir.

Herşeyin Bittiği Yer

Tür : Dram
Yönetmen : Ezel Akay
Senaryo : Sami Dündar (Kitap)
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Okan Bayülgen (Sami Dündar) , Meltem Cumbul
17 Ağustos depreminden sonra göçük altında 27 saat kalan Sami Dündar, öldü sanılarak ceset torbasına konur. Yaşadığı anlaşılan depremzede, bu ölüm kalım mücadelesini kitap haline getirir.

Kitabın adıyla aynı ismi taşıyan filmin yönetmenliğini Ezel Akay yapmıştır. Tonu duygusal olduğu kadar yakın zamanda yaşanan ve Türk ulusunu derinden etkileyen gerçek bir olaydan yola çıkılmasıyla da tüyleri diken diken eden bir proje.

Çekimlerine depremin anısına, yaşandığı gün 17 Ağustos 2008 tarihinde başlanan filme, Kocaeli Belediyesi ve Türk Kızılayı da destek olmuştur.

He's Just Not That Into You


Tür : Romantik / Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 13 Mart 2009
Yönetmen : Ken Kwapis
Senaryo : Abby Kohn , Marc Silverstein , Greg Behrendt (Kitap) , Liz Tuccillo (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : John Bailey
Yapım : 2009, ABD / Almanya , 129 dk.

Oyuncular

Ben Affleck (Neil) , Jennifer Aniston (Beth) , Drew Barrymore (Mary) , Jennifer Connelly (Janine) , Kevin Connolly (Conor) , Bradley Cooper (Ben) , Ginnifer Goodwin (Gigi) , Scarlett Johansson (Anna) , Justin Long (Alex)
Bir telefonun başına oturmuş, daha önce sizi arayacağını söylemiş erkeğin geri aramasını mı bekliyorsunuz? Ya da kız arkadaşınızın artık sizinle niye uyumadığını anlayamıyor musunuz? Ya da belki ilişkinizde ileri atım atamıyorsunuz.

Belki de sadece o kişi size göre değildir...

Aralarında Akademi ödülüne sahip birçok Hollywood starının bir araya geldiği filmde, çeşitli tür ilişkileri erkek ve kadın gözüyle masaya yatırıyor.

Hayatın Tuzu

Tür : Dram / Polisiye / Gizem / Politik
Gösterim Tarihi : 6 Mart 2009
Yönetmen : Murat Düzgünoğlu
Senaryo : Ender Özkahraman
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Levent Ülgen (Şehsuvar) , Güzin Çorağan (Medine) , Görkem Kanbolat (Harun) , Şener Kökkaya , Erol Demiröz , Bülent Düzgünoğlu (Sırrı) , Asiye Dinçsoy (Meryem) , Nihal Yalçın , Müfit Aytekin , Nedim Salman
Bitlis, Doğu Anadolu’da tarihi mekanları ve tütünüyle meşhur küçük bir şehirdir… Medine, biri camide imam, biri sigara fabrikasında işçi ve diğeri dershane öğrencisi üç yetişkin çocuğuyla birlikte yaşayan ve onların derdini çekmekten yorulan yaşlı bir kadındır.

İstanbul’da korsan cd işi yapan dördüncü çocuğun hiç hesapta olmayan dönüşüyle birlikte, sorunlar iyice ortaya çıkar ve daha can yakıcı bir hal alır. Bu uzak ve boğucu şehirde; tepelerde dolaşan yaralı inekten, camideki imama kadar herkesin gururla ilgili bir sorunu vardır.

Kamera, kahramanlarına ve olaylara yaklaştıkça yaşananların hiç de göründüğü gibi olmadığını merakla anlamamızı sağlar

Hayat Var

Tür : Dram
Yönetmen : Reha Erdem
Senaryo : Reha Erdem
Görüntü Yönetmeni : Florent Herry
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Erdal Beşikçioğlu , Elit İşcan , Levend Yılmaz
İstanbul'un orta düzey mahallelerinden birinde babası ve dedesiyle yaşayan Hayat adlı kız, ergenliğe yeni yeni adım atmaktadır.

Ailesiyle ilişkilerinde sorunlar yaşayan Hayat, ergenliğin ona getirdiği sorunlarla da yüzleşecektir.

Ergenlik konusuna Beş Vakit adlı filminde de değinen Erdem, yeni senaryosunda bu konuyu daha da derinlemesine işledi. Bunun yanısıra Hayat Var , yönetmenin Korkuyorum Anne, A ay, Kaç Para Kaç ve Beş Vakit filmlerinden sonraki en sert mizaçlı filmi.

Happy-Go-Lucky

Tür : Komedi / Dram
Yönetmen : Mike Leigh
Senaryo : Mike Leigh
Görüntü Yönetmeni : Dick Pope
Müzik : Gary Yershon
Yapım : 2008, İngiltere , 118 dk.

Oyuncular

Sally Hawkins (Poppy) , Elliot Cowan (Kitapçı) , Alexis Zegerman (Zoe) , Andrea Riseborough (Dawn) , Sinead Matthews (Alice)
Poppy hayata klasik bir İngiliz vatandaşından farklı bakan, sevimli bir öğretmen. O gerçek bir optimist. Olayları iyi yönünden değerlendiriyor.

Kendisine negatif yaklaşanlara bile iyi yüzünü göstermekten çekinmiyor. Fakat böyle olması onu yüzeysel veya sıkıcı yapmıyor. O aslında farkında olmadan dünyayı güzelleştiriyor...

Kuşbakışı bir Mike Leigh filmi gibi gözükmeyen yapım aslında ustanın eski filmleri kadar gerçekçi ve politik. Leigh dibe vuran bir toplumu dönüştürmek için farklı yollara sapmanın gerekliliğini vurguluyor.

Gölge


Tür : Gerilim / Dram / Film-Noir
Gösterim Tarihi : 20 Mart 2009
Yönetmen : Mehmet Güreli
Senaryo : Peyami Safa (Kitap)
Yapım : 2008, Türkiye , 115 dk.

Oyuncular

Görkem Yeltan , Kaan Çakır , Serkan Ercan
Müzisyen, ressam ve yönetmen Mehmet Güreli'nin uzun zamandır beklenen ilk uzun metrajlı filmi Gölge, Türk edebiyatının önemli yazarlarından Peyami Safa'nın intihar, şüphe, kıskançlık, dostluk ve aşk hakkındaki, kara film bahçelerini binlerce defa arşınlamış "Selma ve Gölgesi" romanından uyarlanmış.

Selma ve Gölgesi, gizemli bir kadının planlarını gizlice uygulamasını ustaca anlatan, aynı zamanda da iki yakın erkek arkadaşın nasıl olup da birbirini yok edecek birer canavara usulca, bilinçsizce ve yumuşak bir şekilde dönüştüğünü gösteren bir yapıt.

Film 2008'de İstanbul Film Festivali'nde yönetmenin de katılımıyla gösterildi.

Gökten Üç Elma Düştü

Tür :
Gösterim Tarihi : 6 Mart 2009
Yönetmen : Raşit Çelikezer
Senaryo : Raşit Çelikezer
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Köksal Engür (Recep) , Bennu Yıldırımlar (Nilgün) , Kürşat Alnıaçık (Melih) , İsmail Hacıoğlu (Ali) , Serhat Nalbantoğlu (Tuğrul) , Yeşim Gül (Necla)
Evim dedikleri bir apartmanda, üç kişi istemeseler de bir araya gelirler. Aslında birbirlerine muhtaçtırlar.

Üçü de bir aile olayı düşlüyorlardır. Ama bu onları cinayet işlemeye sürükler.

Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazanan film, insanoğlunun kusurlara sahip olduğunu ama sonunda kendini bağışlaması gerektiği üzerine tartışıyor.

Güreşçi - The Wrestler

Tür : Dram / Aksiyon / Spor
Yönetmen : Darren Aronofsky
Senaryo : Robert D. Siegel
Görüntü Yönetmeni : Maryse Alberti
Yapım : 2008,

Oyuncular

Evan Rachel Wood (Stephanie) , Marisa Tomei (Cassidy) , Mickey Rourke (Randy Robinson) , Ajay Naidu (Medic) , Judah Friedlander (Scott Brumberg)
The Wrestler filminin konusu, Randy "The Ram" Robinson adlı emekli bir güreşçinin eski günlerine dönmek için eski rakiplerinden biriyle tekrar ringe çıkması üzerine.

Pi ve Requiem for a Dream gibi kült filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky, bu filmiyle de çok konuşulacağa benziyor.

Ayrıca Randy Robinson rolünü Nicholas Cage'den çalan Mickey Rourke'nin de performansı merakla bekleniyor.

Güneşi Gördüm

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 12 Mart 2009
Yönetmen : Mahsun Kırmızıgül
Senaryo : Mahsun Kırmızıgül
Görüntü Yönetmeni : Soykut Turan
Müzik : Mahsun Kırmızıgül , Yıldıray Gürgen
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Ali Sürmeli , Altan Erkekli , Ali Tutal , Alper Kul , Buğra Gülsoy , Cem Aksakal , Cemal Toktaş , Cezmi Baskın , Cihat Tamer , Demet Evgar , Deniz Oral , Emre Kınay , Erol Demiröz , Erol Günaydın , Gülhan Tekin , Hande Subaşı , Itır Esen , Kamil Sönmez , Macit Sonkan , Mahsun Kırmızıgül , Menderes Samancılar , Murat Ünalmış , Nurseli İdiz , Sarp Apak , Şerif Sezer , Ümit Okur , Yıldız Kültür , Yiğit Özşener , Zafer Ergin , Aleyna Kala , Aslıhan Kapanşahin , Cansu Aktay , Edanur Eker , Elenur Eker , Serhat Çağlayan , Tuğse Gökhan
Kars'tan İstanbul'a oradan Norveç ve Danimarka'ya uzanan Anadolu insanın hikayesi. Mahsun Kırmızıgül'ün çok ses getiren Beyaz Melek 'ten sonra ikinci filmi Güneşi Gördüm'de, birçok değerli oyuncu bir araya geldi...

Guerrilla - Che: Part Two 2008

Tür : Dram
Yönetmen : Steven Soderbergh
Senaryo : Steven Soderbergh , Peter Buchman
Yapım : 2006, ABD

Oyuncular

Benicio Del Toro (Ernesto 'Che' Guevara) , Javier Bardem , Franka Potente (Tamara Bunke) , Benjamin Bratt , Ryan Gosling , Paul Vasquez , Rob Macie

Gran Torino

Tür : Gerilim / Dram / Suç
Gösterim Tarihi : 6 Mart 2009
Yönetmen : Clint Eastwood
Senaryo : Nick Schenk , Dave Johannson , Nick Schenk
Görüntü Yönetmeni : Tom Stern
Yapım : 2008, ABD , 116 dk.

Oyuncular

Clint Eastwood (Walt Kowalski) , Christopher Carley (Janovich) , Bee Vang (Thao Vang Lor) , Ahney Her ( Sue Lor) , Brian Haley ( Mitch Kowalski) , Geraldine Hughes (Karen Kowalski)
Kore Savaşı gazisi Walt Kowalski, Detroit'in dışında kalan, Hmong (Çinli etnik grup) göçmenlerin kaldığı bölgede yaşıyordur.

Önceleri çevresindekileri sadece yabancı olarak algılarken karısının ölümünden sonra Kowalski, isteksizce de olsa komşularının ırksal sterotipten daha fazlası olduğunun farkına varır. Sonunda onlarla, onu sadece ihtiyacı olduğunda arayan ve yaşlı bir ırkçı olarak gören ailesinden daha çok ortak yönü olduğunu anlar.

Bu zaman içinde bölgenin huzuru, çetelerin yüzünden kaçmıştır ve saldırılarını giderek arttırıyorlardır. Kowalski bu şiddete karşı koymak için yeni bulduğu arkadaşlarını ve komşularını çete saldırılarından korumaya çalışır.

Grace Is Gone

Tür : Dram
Yönetmen : James C. Strouse
Senaryo : James C. Strouse
Görüntü Yönetmeni : Jean-Louis Bompoint
Müzik : Clint Eastwood
Yapım : 2007, ABD , 85 dk.

Oyuncular

John Cusack (Stanley Philipps) , Alessandro Nivola (John Phillips) , Shélan O Keefe (Heidi Phillips) , Gracie Bednarczyk (Dawn Phillips)
Stan Phlipps'in karısı Grace Amerikan ordusunda çavuştur. Irak Savaşı için göreve yollanınca, Stan Minnesota'daki evlerinde çocuklarıyla beraber kalmıştır. 12 yaşındaki Heidi ve 8 yaşındaki Dawn'a bakan Stan, bir sabah aldığı haberle çocuklarını Dawn'ın çok sevdiği Florida eğlence parkına götürmeye karar verir.

Yolculuk boyunca kızlarının iç dünyalarını daha yakından tanıyan Stan, kendisiyle de yüzleşme fırsatı bulacaktır. Lonesome Jim'in yönetmeninin ikinci filminden etkili bir drama. John Cusack da kariyerinin en iyi performansını çıkarıyor.

Film aynı zamanda iki dalda altın küre adaylığına sahip.

Ghost Town


Tür : Komedi / Fantastik / Romantik
Gösterim Tarihi : 31 Ekim 2008
Yönetmen : David Koepp
Senaryo : David Koepp , John Kamps
Görüntü Yönetmeni : Fred Murphy
Müzik : Geoff Zanelli
Yapım : 2008, ABD , 102 dk.

Oyuncular

Greg Kinnear (Frank Herlihy) , Téa Leoni (Gwen) , Ricky Gervais (Bertram Pincus D.D.S.) , Dylan Clark Marshall (Alex)
Yakınları tarafından çok sevilen Bertram Pincus günün birinde ölür. Ama Pincus'un bu ölüm durumu sadece 7 dakika sürer. 7 dakikalık bu aradan sonra hayatına geri dönen Pincus'un artık tüm hayaletleri ve daha önce ölen herkesi görebilme gibi bir yeteneği vardır.

Ancak bu yetenek ona fayda değil zarar getirmeye başlamıştır. Çünkü tüm ölüler Pincus'dan bir şeyler talep etmeye başlamıştır. Bu durum onu ölülerle hayattakiler arasında komik bir elçi haline getirmeye başlar.

Gizle Pencere, Panik Odası ve Carlito'nun Yolu gibi önemli filmlerin usta senaristi olan David Koepp bu sefer de yer yer hüzünlendiren fantastik bir komediyle karşımıza çıkıyor.

Friday the 13th

Tür : Korku
Gösterim Tarihi : 24 Nisan 2009
Yönetmen : Marcus Nispel
Senaryo : Damian Shannon , Mark Swift , Victor Miller , Damian Shannon (Kitap) , Mark Swift (Kitap) , Mark Wheaton (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Daniel Pearl
Yapım : 2009, ABD , 97 dk.

Oyuncular

Jared Padalecki (Clay Miller) , Danielle Panabaker (Jenna) , Amanda Righetti (Whitney Miller) , Travis Van Winkle (Trent) , Aaron Yoo (Chewie) , Derek Mears (Jason Voorhees)
Clay Miller kayıp kız kardeşini ararken, eski bir kulübenin kalıntılarına takılıp tökezler ve efsanevi Crystal Gölü'nden ormanın çıkardığı ürkütücü sesleri duyar. Çalıların altında başka birşey daha vardır.

Polisin ve orada yaşayanların uyarılarına rağmen Clay, yeni tanıştığı Jenna ile birlikte kardeşini ararken ulaştığı birkaç ipucunun peşine düşer. Ama öğrenecekleri düşündüklerinden fazlasını getirecektir. Çünkü Crystal Gölü'nün büyük ve karanlık bir sırrı vardır.

1980 yapımı, gerçek bir korku klasiği olan 13. Cuma, 2009 yılı uyarlamasıyla tekrar beyazperdede.

Franklyn


Tür : Dram / Fantastik / Gerilim
Yönetmen : Gerald McMorrow
Senaryo : Gerald McMorrow
Görüntü Yönetmeni : Ben Davis
Müzik : Joby Talbot
Yapım : 2008, Fransa / İngiltere

Oyuncular

Eva Green (Emilia) , Bernard Hill (Esser) , Ryan Phillippe (Preest) , Sam Riley (Milo)
İki paralel dünyada geçen futuristik bir yapım olan Franklyn, kendini kaybetmiş dört insanın kesişen hikayesini anlatıyor.

Günümüz Londra'sı ve gelecekteki Meanwhile isimli hayali metropolde geçen öyküde, Londra'da oğlunu arayan Körfez Savaşı gazisi Esser, sokaklarda intikam peşinde dolanan maskeli dedektif Preest, ölüm üzerine eserler üreten sanat öğrencisi Emilia ve çaresizce gerçek aşkı arayan otuzlu yaşlardaki Milo'nun hayatları, bir kurşun sonucu yaşanan patlamayla tamamen değişiyor.

Gerald McMorrow'un ilk uzun metraj filmi Franklyn, sunduğu distoptik ve karanlık atmosferle ilgi çekici bir fantastik yapım vaat ediyor. İlk gösterimini Londra Film Festivali'nde yapan film, ülkemizde If İstanbul 2009 kapsamında izleyiciyle buluşuyor.

First Sunday


Tür : Komedi / Suç
Yönetmen : David E. Talbert
Senaryo : David E. Talbert
Yapım : 2008, ABD , 98 dk.

Oyuncular

Ice Cube (Durell) , Katt Williams (Rickey) , Tracy Morgan (LeeJohn) , Loretta Devine (Doris) , Michael Beach (Deacon) , Keith David (Hakim Bennet Galloway) , Regina Hall (Omunique)
Durell ve LeeJohn önemsiz işlerle uğraşan iki serseri arkadaştır. Başlarını belaya sokarlar ve bir hafta içinde 17.000 dolar ödeyememeleri durumunda Durell çocuğunu kaybedecektir.

Akıllarına saçma bir fikir gelir, komşularını soyacaklardır. Fakat bu soygun düşündükleri gibi gelişmeyecektir.

Fireproof

Tür : Dram
Yönetmen : Alex Kendrick
Senaryo : Alex Kendrick , Stephen Kendrick
Yapım : 2008, ABD , 122 dk.

Oyuncular

Kirk Cameron (Caleb Holt) , Erin Bethea (Catherine Holt) , Ken Bevel (Michael Simmons)
İtfaiyeci Caleb ve babası gibi cesur bir itfaiyecinin hayalini yıllarca kurduktan sonra Caleb'e aşık olup evlenen Catherine 7 yıldır evlidirler. İş, para gibi klasik konularda tartışan çift sonunda ayrılma kararı alırlar.

Boşanma işlemleri yapılırken Caleb'in babası oğlundan, evliliklerini kurtarmak için 40 günlük bir deneyimden geçmesini ister ve Caleb, ilişkisini kurtarmaktan çok babasını kırmamak için onun isteğini kabul eder.

Bu deneyimin sonunda karısına olan aşkını anlar ve onun kalbini tekrar kazanmak ister. Caleb, tıpkı itfaiyecilerin dediği gibi geride asla birini bırakmayacaktır.

Fast & Furious


Tür : Aksiyon
Gösterim Tarihi : 3 Nisan 2009
Yönetmen : Justin Lin
Senaryo : Gary Scott thompson , Chris Morgan
Görüntü Yönetmeni : Amir M. Mokri
Yapım : 2009, ABD

Oyuncular

Vin Diesel ( Dominic Toretto) , Paul Walker (Brian O Conner) , Michelle Rodriguez ( Letty Marciano) , Jordana Brewster ( Mia Toretto) , Laz Alonso (Fenix Rise) , Gal Gadot (Gisele Harabo) , John Ortiz (Antonio Braga)
Yeni yaşanan gelişmeler onları Los Angeles'a geri getirmiştir. Sokaklarda yeni suçlular türemiştir ve kaçak yaşayan eski dolandırıcı Dom Toretto ile ajan Brian O'Conner ortak düşmana karşı birlikte hareket etmeleri gerekmektedir.

Düşmanı yok etmek için ikilinin artık birbirlerine güvenmeleri lazımdır ve bu güven oluşmaya başlar. İntikamlarını almak içinse en büyük güçlerini bir araya getirirler; yeni araba modelleri ve orjinal parçalarıyla limitleri zorlayan hızlara ulaşmak...

Fast& Furious 4. filmiyle dur duraksız temposuyla 2009 Nisan'ında tüm dünyayla aynı anda vizyonda.

Fantastik Fox - The Fantastic Mr. Fox


Tür : Animasyon / Macera / Komedi
Yönetmen : Wes Anderson
Senaryo : Wes Anderson , Roald Dahl (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Tristan Oliver
Yapım : 2009, ABD

Seslendirenler : George Clooney (Mr. Fox) , Cate Blanchett (Mrs. Fox) , Bill Murray , Jason Schwartzman , Anjelica Huston
Hikayenin kahramanı Mr. Fox isimli bir tilki. Mr. Fox ailesini beslemek için her akşam üç zengin çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalmaktadır. Sinirli çiftçiler tilkiden artık bıkmışlardır ve onu öldürmek için ellerinden gelen herşeyi yapmaktadırlar. Sonunda yakalanan tilki, çiftçilerden daha zeki davranarak yakalandığı yerden aç kalmamak için çıkmaya çalışır.

Roald Dahl'ın 1970'te yazmaya başladığı çocuk kitabı The The Fantastic Mr. Fox, Wes Anderson'ın yorumuyla artık beyazperdede. Ünlü oyuncuların da seslendirdiği film, çocukların beğenisini kazanacak gibi gözüküyor.

Drillbit Taylor


Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 18 Nisan 2008
Yönetmen : Steven Brill
Senaryo : Kristofor Brown , Seth Rogen
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Nate Hartley (Wade) , Troy Gentile (Ryan) , Ian Roberts (Jim) , Owen Wilson (Drillbit Taylor) , Casey Boersma (Chuck) , Dylan Boersma (Nicki) , Lisa Ann Walter (Barbara)
Ryan, Wade ve Emmit lisenin açıldığı ilk gün bir araya gelirler. Tam herşey yolundadır ki, karşılarına okulun azılı öğrencisi Filkins çıkar. Filkins bu üçlünün tam anlamıyla kabusu olur.

Üç arkadaş kendilerini ondan koruyacak bir yöntem bulmaya çalışırlarken, akıllarına bir bodyguard tutmak gelir. Kendilerine en uygun olan aday Drillbit Taylor'dur. Sokaklarda yaşayan Taylor, çocukları koruma görevini kabul eder.

Donmuş Irmak - Frozen River


Tür : Dram / Suç
Yönetmen : Courtney Hunt
Senaryo : Courtney Hunt
Yapım : 2008, ABD , 97 dk.

Oyuncular

Melissa Leo (Ray Eddy) , Misty Upham (Lila) , Michael O Keefe (Trooper Finnerty) , Mark Boone Junior ( Jacques Bruno) , Charlie McDermott (T.J.) , James Reilly (Ricky)
Kanada'nın Amerika sınırına yakın yaşayan iki kadın yaşamlarını devam ettirebilmek için yaşadışı yollardan göçmen taşıyorlardır. Sınırdaki ırmağın donmasıyla kamyona doldurdukları göçmenleri karşı kıyıya taşıyorlardır.

İki kadın da bu işi her defasında son defa olarak yapmak isteseler de olaylar planların dışında gelişir.

Courtney Hunt'ın ilk filmi olan ve bir insanlık dramının anlatıldığı Donmuş Irmak, Sundance Film Festivali 'nde büyük ödüle layık görülmüştür.

Deli Deli Olma

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 17 Nisan 2009
Yönetmen : Murat Saraçoglu
Senaryo : Hazel Sevim Unsal
Görüntü Yönetmeni : Mustafa Kuscu
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Tarık Akan (Mişka) , Şerif Sezer (Popuç) , Levent Tülek (Şemistan) , Cemile Nihan (Alma)
Çocukken ailesiyle Rusya'dan göçen bir Malakan olan Mişka, ailesinden kalan piyanosu borcu yüzünden köyde ahır ahır dolaşıyordur. Karslı köy kızı Alma ise bu piyanoyu çalabilmek için adeta deliriyordur.

Mişka ve Alma arasında oluşan sıcak bir dostluk üzerinden köyün kendine has hikayeleri ortaya çıkar. Bir taraftan da Mişka'nın hiç kavuşamadığı, ailesinin aksine sinirli bir kadın olan Popuç vardır.

120 ve O… Çocukları filmlerinin yönetmeninden Tarık Akan ve Şerif Sezer'in başrollerini paylaştığı, Kars'ın bir köyünde geçen film; komik, naif, içten ve bizi anlatan bir hikaye.

Çıngıraklı Top

Tür : Dram
Yönetmen : Egemen Ertürk
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

İlyas Salman , Burak Önal , İpek Özkök , Zihni Göktay , Erkan Taşdöven

Eski bir futbol yıldızı olan Kerem'in parlak kariyeri geçirdiği sakatlıkla son bulur ve Kerem artık kendini içki ve kumara vermiştir.

Bir gün Boğaz Körler Derneği'nin futbol takımının antrenörü olur ve kendini toparlamaya başlar. Bu insanların verdiği hayat mücadelesini gördüğündeyse Kerem'in hayata bakış açısı değişecektir.

Kadrosu ünlü oyuncularla dolu olan Çıngıraklı Top sevgi dolu, neşeli, hayatla barışık körlerin hikayesini anlatırken seyirciyi güldürdüğü kadar duygusallaştırıyor da.

Crossing Over

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 31 Ekim 2008
Yönetmen : Wayne Kramer
Senaryo : Wayne Kramer
Görüntü Yönetmeni : Jim Whitaker
Yapım : 2008, ABD , 140 dk.

Oyuncular

Harrison Ford (Max Brogan) , Sean Penn (Chris Farrell) , Ray Liotta (Cole Frankel) , Ashley Judd (Denise Frankel) , Summer Bishil (Taslima Jahangir)
Crossing Over, farklı farklı ülkelerden gelme göçmenlerin Los Angeles'ta yasal bir statü kazanmalarını amaçlayan bir planlamayı anlatıyor.

Film; sınırlar, yeşil kart alma süreci, dosyada sahtecilik, göçmenleri için olan barınaklar, yerleştirme, terörizm ve kültür çatışması gibi önemli konuları da içeriyor.

Running Scared yazarı ve yönetmeni, ayrıca Mindhunters filminin yazarı olan Wayne Kramer, 1996 yılında yazdığı aynı adlı kısa filmini uzun metraja aktarmış. Kadrosunda çok önemli oyuncular içeren Crossing Over, sosyal içerikli sıkı bir drama hissi uyandırıyor.

Cezalandırıcı - Punisher: War Zone

Tür : Gerilim / Dram / Aksiyon / Suç
Yönetmen : Lexi Alexander
Senaryo : Nick Santora , Art Marcum
Yapım : 2008, ABD / Kanada / Almanya , 107 dk.

Oyuncular

Ray Stevenson (Frank Castle) , Dominic West (Billy Russoti / Jigsaw) , Doug Hutchison (Loony Bin Jim)
Öcün artık bir adı var. Bir aileye yapılanların intikamı alınacaktır.

Cadillac Records


Tür : Dram / Müzikal
Yönetmen : Darnell Martin
Senaryo : Darnell Martin
Yapım : 2008, ABD , 109 dk.

Oyuncular

Adrien Brody (Leonard Chess) , Jeffrey Wright (Muddy Waters) , Beyoncé Knowles (Etta James)
Chess Records'un yükselişinin ve şarkıcılarının hikayesi.

Seks, şiddet, ırkçılık ve rock 'n roll'la dolu 1950 Chicago'sunda; Muddy Waters, Leonard Chess, Little Walter, Howlin' Wolf, Etta James ve Chuck Berry gibi Amerika'nın müzik efsanelerinin hayatları Cadillac Records ile beyazperdede.

Buz Devri 3 - Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs


Tür : Animasyon / Komedi
Yönetmen : Carlos Saldanha
Yapım : 2009, ABD

Seslendirenler : John Leguizamo (Sid) , Denis Leary (Diego) , Queen Latifah (Ellie) , Ray Romano (Manny) , Chris Wedge (Scrat)
Dinazorlar iniyor! Ice Age'in yeni filminde karşımıza dinazorlar çıkıyor. Kaplanlara, avcılara, eriyen buzullara kafa tutan kahramanlarımız bu sefer dinazorlarla karşı karşıya geliyor. Film dinazorların her zaman yaşadığını, buzun erimesiyle ortaya çıktıklarını öne sürüyor.

Filmin maskotu olan fare Scrat cevzinin peşine düşerek bizi yine gülmekten kıracağa benziyor. Kahramanlarımız Sid, Manny ve Diego'ya ikinci bölümde yer alan Ellie ve fareler, bu bölümde de eşlik ediyor.

Beverly Hills Chihuahua


Tür : Komedi / Macera
Gösterim Tarihi : 26 Aralık 2008
Yönetmen : Raja Gosnell
Senaryo : Analisa LaBianco , Jeffrey Bushell , Jeffrey Bushell (Kitap)
Yapım : 2008, ABD , 91 dk.

Oyuncular

Drew Barrymore ( Chloe) , Andy Garcia (Delgado) , George Lopez (Papi) , Cheech Marin ( Manuel) , Paul Rodriguez ( Chico) , Plácido Domingo (Monte)
Chloe adındaki Beverly Hills chihuahua'sı, Meksika'da tatildeyken kaybolur. Ondan fidye kazanmak isteyen bir köpek hırsızının eline düşmeden önce evine geri dönmek için, Chloe'nun arkadaşlarına güvenmekten başka çaresi yoktur.

Erkek bir chiuahua olan Papi, Chloe'ya aşıktır ve bu zaman içerisinde onun peşindedir. Chloe da onu kötü bir dobermandan korumak için onunla seyahat eden bir Alman çoban köpeği ile arkadaş olmuştur. Doberman Chloe'yu öldürüp elmaslarını çalmak ve onları sahibi olan köpek hırsızına götürmek istiyordur.

Seslendirmesini Hollywood'un ünlü isimlerinin yaptığı film Walt Disney Pictures imzasını taşır.

Baader Meinhof Komplex - Der Baader Meinhof Komplex

Tür : Dram / Tarihi / Biyografi
Gösterim Tarihi : 31 Ekim 2008
Yönetmen : Uli Edel
Senaryo : Bernd Eichinger , Stefan Aust (Kitap)
Müzik : Peter Hinderthür , Florian Tessloff
Yapım : 2008, Almanya , 150 dk.

Oyuncular

Martina Gedeck (Ulrike Meinhof) , Moritz Bleibtreu (Andreas Baader) , Johanna Wokalek (Gudrun Ensslin) , Bruno Ganz (Horst Herold) , Jan Josef Liefers (Peter Homann)
Alman terörist grubu RAF'ı (Kızıl Ordu Fraksiyonu) inceleyen Der Baader-Meinhof Komplex, 60'ların sonu ve 70'lerin başlarında hüküm süren, bombalama, adam kaçırma ve hırsızlık gibi birçok olayın içine karışan Alman terörist grubuna sert bir bakış atıyor.

Stefan Aust'un çok satan romanından sinemaya uyarlanan yapım, Moritz Bleibtreu'nun da başarılı oyunculuğuyla konuşuluyor.

Arkadaşımın Aşkı - My Best Friend's Girl


Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 7 Kasım 2008
Yönetmen : Howard Deutch
Senaryo : Jordan Cahan
Yapım : 2008, ABD , 101 dk.

Oyuncular

Dane Cook ( Tank) , Kate Hudson ( Alexis) , Alec Baldwin ( Professor Turner) , Jason Biggs (Dustin) , Diora Baird (Rachel) , Lizzy Caplan (Ami)
Dustin sonunda hayallerindeki kadın, Alexis ile karşılaşmıştır. Fakat zaman içinde Alexis’in ondan uzaklaştığını anlar ve en iyi arkadaşı Tank’tan yardım ister.

Tank, terkedilmiş erkeklerle anlaşarak onlara yardım ediyordur. Eski sevgililerinin hayatına girip, önce kendine bağlayıp ardından onları deli ederek onları ayrıldıkları erkeklere döndürüyordur.

Fakat bu sefer Tank sert kayaya çarpmıştır. Güzel olduğu kadar akıllı da olan Alexis, onun ne dolaplar çevirdiğini anlar. Alex’in zekasından etkilenen Tank, ona karşı duyduğu çekim ve en iyi arkadaşına olan sadakat arasında kalır.

Appaloosa


Tür : Western
Gösterim Tarihi : 2 Ocak 2008
Yönetmen : Ed Harris
Senaryo : Robert Knott , Ed Harris , Robert B. Parker (Kitap)
Yapım : 2008, ABD , 114 dk.

Oyuncular

Robert Jauregui (Marshall Jack Bell) , Jeremy Irons (Randall Bragg) , Timothy V. Murphy ( Vince) , Luce Rains ( Dean) , James Tarwater (Chalk) , Boyd Kestner (Bronc) , Renée Zellweger (Allison French) , Ed Harris (Virgil Cole) , Viggo Mortensen (Everett Hitch)
Bir hukuk adamı olan Virgil Cole ve yakın arkadaşı Everett Hitch, 1880'lerde kural işlemeyen bir kasabasına, tehlikeli bir kovboydan korumak için giderler.

Fakat çabaları ve dostlukları, çekici bir dulun kasabaya gelmesiyle etkilenir ve sınanır.

2008 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyeri yapılan film, suç yazarı Robert B. Parker'ın 2005 yılı baskılı Appaloosa adlı romanından bir uyarlamadır.

İZLEE

izlemek için tıkalyın

An American Carol


Tür : Komedi
Yönetmen : David Zucker
Senaryo : David Zucker , Myrna Sokoloff , Lewis Friedman
Yapım : 2008, ABD , 83 dk.

Oyuncular

Trace Adkins (Trace Adkins) , Brandon Alter , Kelsey Grammer ( General George S. Patton) , Chriss Anglin ( John F. Kennedy) , Geoffrey Arend (Mohammed) , Scott Bailey
Sol kanat aktivisti, film yapımcısı Michael Malone (günümüzde yaşayan Michael Moore'un parodisi) 4 Temmuz kutlamalarını Amerika'nın geçmişiyle şimdiki hallerinin farklı olduğundan dolayıı sonlandırmak için bir kampanya düzenler.

Malone'un yiğeni Basra Körfezi'ne konuşlanan bir deniz kuvvetleri subayıdır ve Malone bu yüzden yiğenini hor görüyordur. Bu olayın sonucunda George Washington , General Patton ve John F. Kennedy 'nin hayaletleri tarafından ziyaret edilir.

Hayaletler savaşın gerekliliğini ispatlamaya çalışıp, Malone'un Amerika'ya olan bakış açısını değiştirmeye çalışıyorlardır ve başarırlar da. Malone artık Amerika'yı seven ve özgürlüğünün tadını çıkaran birine dönüşmüştür.

Ali'nin Sekiz Günü


Tür : Dram
Yönetmen : Cemal Şan
Senaryo : Cemal Şan
Görüntü Yönetmeni : Cengiz Uzun
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Serdar Orçin (Ali) , Begüm Birgören (Zeynep) , Ufuk Bayraktar (Kemal) , Uğur Polat (Mehmet)
Kimi kimsesi olmayan Ali mahalleye yeni taşınan bir kadına aşık olur. Ancak bu kadın bir başkasına aşıktır. Aşk acısı çekmeye başlayan Ali'nin derdine bir de yaşadığı son derece kötü olaylar eklenince, hayatı içinden çıkılmaz bir hal alır.

Zeynep'in Sekiz Günü adlı filmiyle yakaladığı başarının ardından 'Aşk Üçlemesi'ne devam eden Cemal Şan, söylentilere göre sert bir filme imza atmış.

Üçlemenin son halkası olarak da Dilber'in Sekiz Günü adlı filmi çekecek olan Şan, bu filmin çekimlerini de Mardin'de gerçekleştirecek. Şan'ın heyecan uyandıran bu projelerini biz de merakla bekliyoruz.

Açlık - Hunger


Tür : Dram / Gerilim / Politik / Deneysel
Yönetmen : Steve McQueen
Senaryo : Steve McQueen , Enda Walsh
Görüntü Yönetmeni : Sean Bobbitt
Müzik : Leo Abrahams
Yapım : 2008, İngiltere / İrlanda , 96 dk.

Oyuncular

Michael Fassbender (Bobby Sands) , Stuart Graham (Ray Lohan) , Liam Cunningham (Peder Moran) , Helena Bereen (Anne)
IRA ile ilgili olarak çekilmiş filmde, Bobby Sands’in insanlık dışı muamelelere maruz kalışındaki sertliği adeta yaşıyorsunuz. Diyalogsuz sahnelerin vuruculuğu ile başlayan film, tüm filme yayılan dehşetli gerçeklik duygusu ile izleyeni kavrıyor.

Mahkumların battaniye ve yıkanmama eylemleriyle ilerleyen direnişleri, altı hafta süren açlık grevi ile doruğa çıkıyor. Hayatı mücadele ile geçmiş Sands'ın kendi vücudunu yaşamının son savaş alanı olarak addedmesiyle yaşanan dramatik süreç muazzam bir etkileyicilikle gözler önüne seriliyor.

Filmin etkileyiciliği sadece Sands önderliğindeki mahkumların direniş destanından ibaret değil. Zira hapishane mahkumlar için olduğu kadar gardiyanlar için de tam bir cehennem. Gardiyanların da alt üst olmuş psikolojisini izliyoruz filmde.

Achilles and the Tortoise - Achilles to kame


Tür : Komedi
Yönetmen : Takeshi Kitano
Senaryo : Takeshi Kitano
Yapım : 2008, Japonya

Oyuncular

Takeshi Kitano (Machisu) , Kanako Higuchi (Sachiko - Kocası) , Nao Omori (Kendisi) , Ren Osugi (Kendisi)
Zengin bir ailenin çocuğu olan Machisu ailesini erken yaşta kaybeder. Hiçbir zaman resimde başarı kazanmamasına rağmen hayallerinin peşinden gider ve ressam olmaya karar verir.

Filmin ismi Yunan filozofu Elea'nın Zano'sundan geliyor. Filmin galası Venedik filminde yapılacak.

Usta Yönetmen, senarist, oyuncu ve aynı zamanda video oyun dizaynırı birçok ödüllü filmlere imza atmış Takeshi Kitano'nun yeni komedi filmi. Film, usta yazarın otobiyografisinin Takeshis' ve Glory to the Film Maker'dan sonraki üçüncü bölümü.

12 Rounds


Tür : Aksiyon
Yönetmen : Renny Harlin
Senaryo : Daniel Kunka
Görüntü Yönetmeni : David Boyd
Müzik : Trevor Rabin
Yapım : 2009, ABD

Oyuncular

Ashley Scott (Molly Porter) , John Cena (Det. Danny Fisher) , Brian J. White (Det. Hank Carver) , Aidan Gillen (Miles Jackson) , Steve Harris (George Aiken) , Taylor Cole (Erica Kessen)
Milyonlarca dolarla kaçmaya çalışan Miles Jackson'ı, New Orleans polisi Danny Bexter durdurmayı başarır. Ancak Miles'ın kız arkadaşı yanlışlıkla öldürülür. Hapse giren Miles bir yıl sonra hapisten kaçmayı başarır ve Danny'nin peşine düşer. Danny ile alay ederek ona 12 tane çözülmesi imkansız görevler verir. Danny'nin bu 12 raundu geçmesi sonucu kız arkadaşı Molly'nin hayatı kurtulacaktır.

Konusuna alışkın olduğumuz filmin başrolünde güreşçi John Cena ve yönetmen koltuğunda aksiyon filmlerinden bildiğimiz Renny Harlin var.

Zoraki Tatil - Four Christmases - Anywhere But Home


Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 27 Şubat 2009
Yönetmen : Seth Gordon
Senaryo : Matt Allen , Caleb Wilson
Yapım : 2008, ABD / Almanya , 82 dk.

Oyuncular

Vince Vaughn (Brad) , Reese Witherspoon (Kate)
Kimse tatilleri Brad ve Kate’ten daha çok sevemez. Her Aralık ayının 25’inde, San Francisco üst tabakasına mensup bu mutlu ama evli olmayan çift, tanışmalarından bu yana her sene sürdürdükleri bir tatil geleneğine kucak açarlar: Güneşli, egzotik bir yerde, rahatlatıcı, eğlence dolu bir gezi için ailelerini geride bırakırlar.

Gittikleri yerde havuz kenarında margaritalarını yudumlarlar ve mevsimin tadını çıkarırlar çünkü bilirler ki evlerindeki dört unsurun yarattığı kaos ve keşmekeşten uzaktırlar: Boşanmış anne babalar, sürekli didişen kardeşler, kontrolden çıkmış çocuklar, ve Noel’de her ailenin değişmezi olan küskünlükler ve rahatsız anlar.

Ama bu yıl öyle olmayacaktır. Şortlarını ve güneş gözlüklerini bavullarına koymuş olan Brad ve Kate tüm seferlerin iptal edilmesine neden olan sisten ötürü San Francisco havaalanına kısılıp kalırlar.

İki Çizgi


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 27 Şubat 2009
Yönetmen : Selim Evci
Senaryo : Selim Evci
Yapım : 2008, , 93 dk.

Oyuncular

Gülçin Santırcıoğlu (Selin) , Kaan Keskin (Mert) , Perihan Kurtoğlu , Mehmet Aslan , Yakup Yavru , Özgül Koşar , Zeynep Aydın
İstanbul’da yaşayan genç bir çiftin öyküsünün anlatıldığı filmde,
iş kadını olan Selin, kendisinden yaşça küçük fotoğrafçı sevgilisi Mert ile birlikte yaşamaktadır. Yaz dönemidir ve çift arabalarıyla güneye doğru yola çıkar.

Selin ve Mert, birbirinin aynısı günlerin ardından çıktıkları bu yolculukta, şehirden uzaklaştıkça, farkında olmadıkları bir şekilde ilişkileri ile oynamaya başlarlar.

Filmin başrollerini Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Keskin paylaşıyor. Dünya prömiyerini 65. Venedik Uluslararası Film Festivali’ nde, Türkiye prömiyerini 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirdi.

Umut


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 27 Şubat 2009
Yönetmen : Murat Aslan
Senaryo : Murat Aslan
Görüntü Yönetmeni : Gökhan Atılmış
Müzik : Mazlum Çimen
Yapım : 2009, Türkiye

Oyuncular

Selim Erdoğan , Zafer Algöz , Zeynep Tokuş , Seda Bakan , Mesut Akusta , Bertan Ceylan , Kemal İnci , Asu Maralman , Ali Cağaloğlu , Fikret Hakan
''Sıradışı bir teklif, kalpten bir veda armağanı...''

Yurt dışında hapis yatan Yılmaz, yıllar sonra memleketi Şarköy'e geri döner. Fakat döndüğünde ailesini dağılmış ve bebekliğinden beri görmediği 6 yaşındaki oğlu Umut'u kendisine yabancılaşmış olarak bulur.

Yılmaz oğluna yakınlaşmak için çabalarken onun hayattan uzaklaştığı gerçeğiyle karşılaşınca onun için çabalamaktan başka çaresi yoktur. Fakat bunun için karşısına çıkan bir teklif, Yılmaz'ı zorlu bir seçime sürükler. Bir taraftan da dönüşüyle karşılık veremediği bir aşk bulmuştur.

Şarköy'den İstanbul'a uzanan bir olaylar örgüsüyle destanlardan, efsanelerden, geleneklerden yola çıkılarak hazırlanmış Umut, özellikle finaliyle etkilemeyi amaçlıyor.

Saddamın Askerleri


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 27 Şubat 2009
Yönetmen : Gani Rüzgar Şavata
Senaryo : Gani Rüzgar Şavata
Yapım : 2008, Türkiye / İran / Irak , 100 dk.

Oyuncular

Gani Rüzgar Şavata , Tuğba Özay , Yalçın Dümer , Yusuf Özpolat , Güler Işık , Hüseyin Beyaz , Ali Tutal , Ayla Ötük
Kuzey Irak'ta Saddam Hüseyin dönemidir. Peşmerge köylerine birçok baskın yapılıyordur, işkence ve acı yaşanıyordur.

Her şeye rağmen engellenemeyen bir aşk usulce doğar, yeşerir ve yaşamak için çabalar.

Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata üstlendi. Filmin oyuncu kadrosunda Tuğba Özay da bulunuyor.

Milyoner - Slumdog Millionaire


Tür : Romantik / Dram / Suç
Gösterim Tarihi : 27 Şubat 2009
Yönetmen : Danny Boyle , Loveleen Tandan
Senaryo : Simon Beaufoy , Vikas Swarup (Kitap)
Yapım : 2008, ABD / İngiltere , 120 dk.

Oyuncular

Dev Patel (Jamal Malik) , Anil Kapoor (Prem Kumar) , Saurabh Shukla (Sergeant Srinivas) , Rajendranath Zutshi (Yönetmen olarak Raj Zutshi) , Jeneva Talwar (Vision Mixer) , Freida Pinto ( Latika)
Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır.

Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini korur...

Slumdog Millionaire, renkli, masalsı ama aynı zamanda son derece gerçekçi bir film. Gerçek dünya ile renkli masallar arasındaki uçurum bu filmde yok. Sokaklarda adeta pisliğin içinde büyüyen, hayatı boyunca aynı kişiyi seven ve onu hayatının amacını yapan bir gencin, parayı, şöhreti ve diğer imkanları iterek "anlamlı" bir hayat yaşama çabasını anlatıyor.